KookJij

Recept voor Timbaaltje van gerookte forel

Een heerlijk timbaaltje van gerookte forel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Forelmousse
Laat de gelantine gedurende 10 minuten weken in koud water.
Verklein de gerookte forelfilets en verwijder eventueel nog aanwezige graatjes.
Hak de forel fijn. Dit kan in een keukenrobot of met een mier. Stort de fijngehakte forel uit in een voorgekoeld recipiënt (plaats dus vooraf een kom in de diepvries).
Verwarm de visfumet, voeg er de goed uitgeknepen gelatine aan toe, los op en meng onder de fijngehakte vis.
Breng zeer goed op smaak met cayennepeper (geen zout).
Klop de room half op en spatel deze voorzichtig door de forelmassa.
Verdeel de massa over gekoelde en met olie bestreken cocotjes (dresseerringetjes zijn ook prima).
Dek af met plasticfolie en laat gedurende minimum 2 uur opstijven in de koeling.
Mierikswortelsaus
Klop de room half op.
Meng met de mierikswortelpuree en de mosterd.
Breng op smaak met peper en zout.

Emondeer de tomaat. De tomaat wordt in ruitvorm gesneden;
Reinig de veldsla.
Voorstelling op het bord
Stort het cocotje uit op een voorgekoeld bord.
Werk af met de veldsla, bieslook, ruitjes van tomaat, foreleitjes en dille.
Garneer met een beetje van de mierikswortelsaus en dien de rest apart op.
Smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

J.M.F..Keuken-Mager

J.M.F..Keuken-Mager zegt:
Lekker en makkelijk om te maken en het oogt ook nog zo mooi.
bengel6300

bengel6300 zegt:
MARIJKE zeer mooi voorgerecht beetje werk maar super.dank u