KookJij

Thaise pompoensoep met zoete aardappel

Het aanbod van pompoenen is in de herfst altijd het grootst. In winkels en op de markt zie je ze in allerlei, kleuren, afmetingen en soorten liggen. Ik heb voor dit recept voor de flespompoen (butternut squash) gekozen. Deze pompoensoep sluit mooi aan bij al mijn andere Thaise recepten. De rode curry kruiden van Jonnie Boer komen in deze soep uitstekend tot zijn recht. In plaats van deze rode curry kruiden kun je ook rode curry pasta gebruiken. Voeg dan eventueel een beetje gember, steranijs, kardemom en kruidnagel toe omdat dit ook in de kruidenmix gebruikt wordt. TIP: Als je vers citroengras (Sereh) gebruikt, kneus dan alleen de stengels en laat ze verder heel, want je moet het er weer uitvissen voor je de soep pureert. Vind je dit teveel gedoe gebruik dan gewoon citroengras uit een potje of poeder. Ook kun je als alternatief limoensap gebruiken (sap van ½ limoen) Vers citroengras is wel het lekkerste.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise pompoensoep met zoete aardappel te bereiden

  1. Schrob de pompoen goed schoon, snij doormidden en haal de pitten en draden eruit. (je hoeft de pompoen niet te schillen) en snij de pompoen in blokjes, schil de zoete aardappel en snij in blokjes, snijd de sjalotjes en hak de knoflook fijn, hak ook de koriander fijn.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de knoflook met de sjalotjes.
  3. Bak eerst de stukken pompoen en daarna de zoete aardappel mee.
  4. Voeg het curry poeder toe en roer dit goed door het gebakken spul heen zodat de curry goed opgenomen wordt.
  5. Voeg de helft van de bouillon en de stengel citroengras toe.
  6. Laat dit ongeveer 20 minuten op een zacht vuur koken totdat de pompoen en de aardappel goed zacht zijn.
  7. Verwijder de sereh uit de pan en leg deze apart.
  8. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk en de vissaus toe en doe de citroenstengel weer terug in de pan.
  9. Voeg de rest van de bouillon toe en laat dit nog eventjes trekken op een klein pitje.
  10. Op het laatst voeg je de gehakte koriander toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst