Recept
« Terug naar recepten
					
						Tajine parelhoen rijkelijk gevuld
						PT150M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Tajine parelhoen rijkelijk gevuld
Een heerlijk tajine parelhoen rijkelijk gevuld recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Hilde Dumont
								
																
									Bereidingstijd:
									 150 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Tajine
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Derbyke & Elmo
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Tajine parelhoen rijkelijk gevuld te bereiden
Witte kool grof snijden. Look in fijne ringen snijden. Wortelen in blokjes snijden.
Rode ajuin halveren en in stukjes snijden. Koolrabi in blokjes snijden. Paprika in grove stukjes snijden.
Witloof grof snijden. Appel in blokjes snijden.
Parelhoen insmeren zowel binnen als buiten kant met de pesto evenzeer kruiden. Bak deze even goudbruin aan in boter.
Laat even afkoelen, vul deze met een deel van de ingredienten goed vullen en aanduwen. De groenten goed mengen en evenzeer goed kruiden.
Leg de parelhoen in de verwarmde tajine en verdeel de groenten erover. Zeker niet vergeten het bier erover te gieten.
Laat dit onder gesloten deksel op het laagste pitje garen. Af en toe bedruipen met de jus.
Serveer zeer warm met vers gebakken broodjes. en opgewokte groenten die evenzeer gebruikt werden in de tajine.
										Rode ajuin halveren en in stukjes snijden. Koolrabi in blokjes snijden. Paprika in grove stukjes snijden.
Witloof grof snijden. Appel in blokjes snijden.
Parelhoen insmeren zowel binnen als buiten kant met de pesto evenzeer kruiden. Bak deze even goudbruin aan in boter.
Laat even afkoelen, vul deze met een deel van de ingredienten goed vullen en aanduwen. De groenten goed mengen en evenzeer goed kruiden.
Leg de parelhoen in de verwarmde tajine en verdeel de groenten erover. Zeker niet vergeten het bier erover te gieten.
Laat dit onder gesloten deksel op het laagste pitje garen. Af en toe bedruipen met de jus.
Serveer zeer warm met vers gebakken broodjes. en opgewokte groenten die evenzeer gebruikt werden in de tajine.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
									Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
                    
Hilde Dumont zegt: