KookJij

Recept voor Tajine parelhoen rijkelijk gevuld

Een heerlijk tajine parelhoen rijkelijk gevuld recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Witte kool grof snijden. Look in fijne ringen snijden. Wortelen in blokjes snijden.
Rode ajuin halveren en in stukjes snijden. Koolrabi in blokjes snijden. Paprika in grove stukjes snijden.
Witloof grof snijden. Appel in blokjes snijden.
Parelhoen insmeren zowel binnen als buiten kant met de pesto evenzeer kruiden. Bak deze even goudbruin aan in boter.
Laat even afkoelen, vul deze met een deel van de ingredienten goed vullen en aanduwen. De groenten goed mengen en evenzeer goed kruiden.
Leg de parelhoen in de verwarmde tajine en verdeel de groenten erover. Zeker niet vergeten het bier erover te gieten.
Laat dit onder gesloten deksel op het laagste pitje garen. Af en toe bedruipen met de jus.
Serveer zeer warm met vers gebakken broodjes. en opgewokte groenten die evenzeer gebruikt werden in de tajine.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Super lekker en het vlees smelt in je mond als boter ;-) Gaat je ventje heerlijk vinden:-)

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Daar ga ik mijn ventje eens mee verwennen! :-)