KookJij

Tagliatelle met scampi in paprikasaus

Een heerlijk tagliatelle met scampi in paprikasaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tagliatelle met scampi in paprikasaus te bereiden

  1. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in vieren. Leg ze in een ovenschotel en grill in de oven tot de schil begint te blazen en bruin/zwart wordt. Haal uit de oven en dek de ovenschotel af met aluminium- of vershoudfolie. Laat een 10-tal minuten staan. Verwijder de schil en pureer de paprika’s met de mixer. Hou enkele blokjes paprika over voor de afwerking. Kook de tagliatelle gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snipper de ui fijn en fruit in een pan met olie. Als de ui bijna klaar is, voeg de geperste knoflook en rozemarijn toe en laat nog 2 minuten meebakken. Voeg de ontdooide scampi’s toe en bak ze 2 minuten. Blus ze met de witte wijn. Breng de gemixte paprika’s in de pan en laat 1 minuut doorkoken. Zet op een laag vuur en roer er de room door. Breng op smaak met een snuifje gerookt paprikapoeder, peper en zout. Serveer de pasta in een diep bord en schep de scampi met saus er bovenop. Werk af met rozemarijn en blokjes paprika. 

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst