KookJij

Recept voor Taartje van ongehutste pot met lavendelmayonaise

Een heerlijk taartje van ongehutste pot met lavendelmayonaise recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Thérèse Boer,
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Snij voor de ongehutste pot de wortels en aardappelen in plakjes van 3 mm dik en steek ze met een stekertje uit tot mooie rondjes. Kook ze kort in gezouten water met een blaadje laurier. Doe de wortel- en aardappelrestanten elk in een klein pannetje, laat ze goed gaar koken en mix ze met behulp van een staafmixer fijn tot twee gladde purees. Kook de jonge uitjes met kruidnagels in gezouten water af. Neem 8 uitjes, pureer ze met de staafmixer tot een gladde puree en voeg wat boter toe.

Draai voor de mayonaise de lavendelblaadjes met de zonnebloemolie in de keukenmachine op tot een groene olie en zeef die. Mix de eidooier met de azijn en de mosterd en voeg al mixend de lavendelolie druppelsgewijs toe tot een mooie, dikke mayonaise ontstaat. Breng die op smaak met citroensap, zout en een klein beetje crème fraîche.

Kook voor de salade de aardappel- en wortelblokjes af en spoel ze direct daarna af in koud water. Meng er een beetje gesnipperde sjalot door en breng het geheel op smaak met lavendelmayonaise. Bouw de salade op het bord op met behulp van een kommetje, plaats er de pureerondjes en uitjes omheen en trek er met een lepel de puree strak langs.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst