KookJij

Surprise van gerookte zalm

Een heerlijk surprise van gerookte zalm recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Surprise van gerookte zalm te bereiden

Kook de krieltjes in schil beetgaar in licht gezouten water.
Voor de saus : boter laten smelten, sjalotjes fijn gesneden toevoegen, evenzeer de sluimererwten fijngesneden, even laten stoven, voeg room toe en kruiden, als laatste de kaas en zalm toevoegen.
Porei opstoven in een beetje boter zeer goed kruiden van alles een beetje zoals bij de saus.
Neem de uitsteekvorm, besmeer het goed met olijfolie, dresseer de zalm in de vorm vul met porei, en leg het tomaatje er boven op. In een voorverwarmde oven zetten gedurende ± 10 min.
Plaats de uitsteekvorm op het bord en verwijder deze voorzichtig.
Saus dresseren, aardappelen erop en garneer af met dille en grijze garnalen.
Voor degene die het wensen het overschot van aardappelen en saus er apart bij serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst