Dit recept heb ik van mijn zwager gekregen. Wel wat aangepast wat betreft de ingrediënten, hoeveelheden en de volgorde.
Het is een heerlijke combinatie van pittig met een zoetje, daar hou ik van.
Nog kunnen maken met tomaten, paprika en peper uit eigen tuin, heerlijk.
De marinade die ik in dit gerecht gebruikt heb is van het merk Furlen's marinade, te koop in de wat beter gesorteerde toko.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Surinaamse stoofpot in de Tajine
						PT180M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Surinaamse stoofpot in de Tajine
Een heerlijk stoofpotje, waar je zelf je eigen 'draai' aan kunt geven.
            
            
					
									Recept van:
									Anna Koudys
								
																
									Bereidingstijd:
									 180 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Suriname
								
																								
									Keuken:
									Surinaamse
								
																								
									Bron:
									receptenboekje van mijn zwager, aangepast door mijzelf
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Surinaamse stoofpot in de Tajine te bereiden
- Snij het vlees in niet al te kleine stukken. Strooi er wat peper en zout over. Braad dit aan in de olijfolie.
- Haal het vlees uit de pan en braad in het achtergebleven vet de ui, knoflook, gember, paprika, peper en tomaat aan.
- Voeg het vlees weer toe.
- Nu kan de sojasaus, marinade en de bouillonblokjes er bij. Voeg daar 1 á 2 kopjes water aan toe.
- Laat dit zo'n 2 á 3 uur op een laag pitje pruttelen.
- Voeg als laatst de ananas toe en de peterselie.
- Mocht het nodig zijn, kun je saus wat binden. Maar doe dat voordat je de ananas toevoegd.
Mijn kookverhaal (Anna Koudys)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									trudy zegt:
 
									trudy zegt:
 
									gea zegt:
Dank je wel, Anna!!
Hier zal het binnenkort heeeeeeeeeerlijk gaan ruiken!
 
									Bep van Es zegt:
 
									Anna Koudys zegt:
Dat heb ik als laatste opmerking uitgelegd bij mijn kookverhaal. Het is een marinade op basis van sojasaus, suiker, zout, uien, knoflook, gember en nog wat specerijen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een marinade te maken. Bijgaand een foto van mijn gebruikte marinade.
Je kunt ook een soortgelijke marinade van het merk Faja Lobi gebruiken, die zijn vrij algemeen te koop.
 
																	 
                    


 
					
 
									 
									
Bep Es zegt: