KookJij

Super lekker en snel Jachtpannetje met een Oosterse Twist

In 35 minuten staat dit eenvoudig maar heerlijk pannetje op tafel. Buitengewoon smaakvol met de wijn de ketjap en de kruiderijen. Alle ingrediënten staan vast wel in je keukenkastje en hoe leuk is het om met deze eenvoudige smaakmakers een heerlijk en gezond pannetje op tafel te toveren :) Wij hebben er een gekookt aardappeltje bij gegeten, maar rijst is hier ook lekker bij. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Heerlijke Winter
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Super lekker en snel Jachtpannetje met een Oosterse Twist te bereiden

  1. Blancheer de gehalveerde sperziebonen circa 5 minuten, giet ze af , spoel ze koud en laat ze uitlekken.
  2. Kruid de hamblokjes met peper, zout en paprikapoeder.
  3. Verwarm een scheutje olie in de wok of hapjespan en bak de hamblokjes op een hoog vuurtje even rondom aan.
  4. Bak dan de ui en de tomatenpuree even mee.
  5. Voeg de knoflook toe en bak dit ook even mee.
  6. Blus alles af met de rode wijn.
  7. Zet dan het vuur laag en voeg de ketjap, tijm, honing en het laurierblaadje toe.
  8. Roer even alles goed door en schenk er dan de runderbouillon bij. Laat de saus zonder deksel op de pan maximaal 10 minuten pruttelen.
  9. Voeg een paar minuten voor de eindtijd van het gerecht de sperziebonen toe.
  10. Bind de saus eventueel met een maizenapapje, mocht deze nog te dun zijn en serveer het jachtpannetje met gekookte krieltjes of gekookte aardappeltjes.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Een slank , heerlijk en snel pannetje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst