KookJij

Stroganoffsaus (zacht en romig)

Een heerlijk stroganoffsaus (zacht en romig) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: van mijn tante
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stroganoffsaus (zacht en romig) te bereiden

Paprika's, uien en champignons fruiten in wok.
Tomatenpuree, ketchup en ketjap erbij.
Als laatste de slagroom toevoegen, even doorwarmen en vervolgens op smaak brengen met suiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

AnnikaT

AnnikaT zegt:
Wodka hoort inderdaad in Stroganoffsaus. Met het oog op de (toch ook al zoete) ketchup zou ik niet te veel suiker gebruiken, en ook de hoeveelheid slagroom is erg veel naar mijn mening. Buiten de paprika's hoort er zeker ook paprikapoeder in!!!
wimmar

wimmar zegt:
Persoonlijk begin ik altijd met een plak ham van een 1/2 cm in kleine blokjes te snijden en ook nog een zure bom fijn hakken. Dit met de andere spulletjes bakken.Een grote beker slagroom en een kopje tomatenketchup vind ik wel een beetje te veel van het goede. Op het laatst afblussen met een scheut wodka.