KookJij

Stoofpotje met pikante kip

Een heerlijk stoofpotje met pikante kip recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofpotje met pikante kip te bereiden

Snij de kipfilets in reepjes, marineer deze met olijfolie, cayennepeper en bruschettakruiden. Laat desnoods een nachtje marineren.
Snij de champignons in schijven.
Paprika's in fijne reepjes snijden.
Ajuin in ringen snijden.
Verhit een diepe pan en voeg de marinade met kipfilets en de groenten toe, stoof dit alles gaar aan.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Kan met frietjes, pasta, rijst of aardappelpuree geserveerd worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Dank je wel jacqueline :);):p
jacqueline

jacqueline zegt:
ik heb er 2 blikjes tomatenpuree bij gedaan,( mijn familie heeft graag een sausje bij de pasta). en heb bij de pasta ook de bruschettakruiden en wat olijfolie gedaan het was heerlijk
slaatje

slaatje zegt:
Zo is het maar net, Hilde.Toch leuk hé wat een recept allemaal teweeg kan brengen. Ik geniet altijd van alle reacties, zo heerlijk persoonlijk en ieder zijn mening. Groetjes Gerda ;);););)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo allemaal , zo te lezen trekken jullie je plan laat jullie fantasie maar gaan met kruiden het voornaamste is als het maar smaakt .Toch bedankt voor de fijne reactie's . Groetjes van ons 3 :);):p
slaatje

slaatje zegt:
Ik zou het gewoon proberen en zelf wat knoflook toevoegen.Eet smakelijk.Groetjes Gerda :p:p:p
Rita

Rita zegt:
Ik heb wel een potje met italiaanse kruiden. Daar zit in :basilicum,oregano,tijm,kruizenmunt,dragon,
salie.
Zou dat ook lekker zijn in het recept. Voor de bruschettakruiden moet ik naar Apeldoorn en dat is een hele onderneming. Vandaar ik dit vraag.
Fijne dag.
Groetjes Rita.
Laila

Laila zegt:
Lekker!;)
slaatje

slaatje zegt:
Laat ik dat nou ook gevonden hebben, dus voor mij niets nieuws. En als je antwoord weet waarom geef je dat dan niet ineens. Jij hebt toch ook antwoord gekregen op je vraag "Wat is er pikant aan?". Zo als Yvone al opmerkte 'vragen staat vrij' zo ook om te antwoorden of niet. Als nog de hartelijke groetjes, Gerda :p:p:p:p
AnnikaT

AnnikaT zegt:
Oke speciaal voor Slaatje!Productomschrijving:
Handgemalen melange van gedroogde tomatenvlokken, Italiaanse kruiden en knoflook.
Toepassingen:
Bruschetta kruiden is lekker over aardappels, salades en eiergerechten. Maar je kunt hem ook gebruiken als dipper of, natuurlijk, om bruschetta's mee te maken. Of bestrijk er eens een gesneden ciabatta mee, leg er wat schaafsels parmiggiano op en gratineer dat even onder de grill.






Yvone

Yvone zegt:
Mijn moeder zei altijd al: wie niet vraagt, die niet weet. Vragen staat vrij.
slaatje

slaatje zegt:
AnnikaT, zo'n reactie is niet aardig. Zo'n vraag moet gewoon gesteld kunnen worden, zonder een kattig antwoord. ;);)
AnnikaT

AnnikaT zegt:
Bruchettakruiden: google search a.u.b.!
Harry

Harry zegt:
Dit zijn italiaanse kruiden, kan je krijgen bij de Xenos, zoals hieronder aangegeven
jani19361

jani19361 zegt:
Wat zijn en waar koop je dit?
Bruschetta kruiden.
djmagich

djmagich zegt:
Het is sowieso te krijgen van de Xenos :)