Recept
« Terug naar recepten
Stoofpotje met fruit
PT40M
Stoofpotje met fruit
Een heerlijk stoofpotje met fruit recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpotje met fruit te bereiden
Pel de sjalotjes en snipper ze. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Snijd de varkenslapjes in blokjes van 2 cm en de ham in smalle reepjes. Hak de walnoten grof.
Bereiding:
Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Schep sjalotjes, paprika, ham en geperste teentjes knoflook erdoor en bak deze 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, 1/2 l water met het bouillontablet en peper en zout toe en stoof zachtjes 30 minuten. Maak de vruchten schoon, snijd ze in plakjes of stukjes en voeg ze de laatste 5 minuten toe. Serveer dit gerecht met aardappelpuree, gebakken rijst of stokbrood.
Bereiding:
Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Schep sjalotjes, paprika, ham en geperste teentjes knoflook erdoor en bak deze 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, 1/2 l water met het bouillontablet en peper en zout toe en stoof zachtjes 30 minuten. Maak de vruchten schoon, snijd ze in plakjes of stukjes en voeg ze de laatste 5 minuten toe. Serveer dit gerecht met aardappelpuree, gebakken rijst of stokbrood.