Ik heb er gebakken gnocchi bij geserveerd maar een pasta of aardappelgerecht is ook erg lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Stoofpot met Mediterrane groenten
PT90M
Stoofpot met Mediterrane groenten
Meestal maak ik mijn stoofpotten met runder riblappen of sukadevlees en
ook wel eens met kip. Deze keer wilde ik een mooi stuk hamfricandeau
gebruiken dat ik had liggen en allerlei Mediterrane groenten zoals
aubergine, courgette en paprika. En met een paar uien, een blikje
tomatenpuree wat knoflook en een paar takjes rozemarijn en tijm uit eigen
tuin had ik alle ingrediënten die ik nodig had om deze stoofpot mee te gaan
maken. Dit is weer zo'n heerlijke alles in één schotel geworden, waar
iedereen smakelijk van kan smullen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpot met Mediterrane groenten te bereiden
- Snijd het vlees in dobbelstenen en braad het rondom aan in de verhitte boter met wat olijfolie.
- Voeg de grof gesneden aubergine, courgette, paprika en uien toe en laat dit eventjes mee smoren.
- Voeg peper, zout, rozemarijn en tijm toe en schep alles goed om en om.
- Doe er dan de wijn, azijn, tomatenpuree en bouillon bij en ook nog de chilivlokken (of fijngesneden rode peper).
- Laat dit geheel 1 tot 1 ½ uur stoven totdat het vlees mooi zacht is, voeg indien nodig nog wat bouillon of water toe.