KookJij

Stoofpot met Mediterrane groenten

Meestal maak ik mijn stoofpotten met runder riblappen of sukadevlees en ook wel eens met kip. Deze keer wilde ik een mooi stuk hamfricandeau gebruiken dat ik had liggen en allerlei Mediterrane groenten zoals aubergine, courgette en paprika. En met een paar uien, een blikje tomatenpuree wat knoflook en een paar takjes rozemarijn en tijm uit eigen tuin had ik alle ingrediënten die ik nodig had om deze stoofpot mee te gaan maken. Dit is weer zo'n heerlijke alles in één schotel geworden, waar iedereen smakelijk van kan smullen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofpot met Mediterrane groenten te bereiden

  1. Snijd het vlees in dobbelstenen en braad het rondom aan in de verhitte boter met wat olijfolie.
  2. Voeg de grof gesneden aubergine, courgette, paprika en uien toe en laat dit eventjes mee smoren.
  3. Voeg peper, zout, rozemarijn en tijm toe en schep alles goed om en om.
  4. Doe er dan de wijn, azijn, tomatenpuree en bouillon bij en ook nog de chilivlokken (of fijngesneden rode peper).
  5. Laat dit geheel 1 tot 1 ½ uur stoven totdat het vlees mooi zacht is, voeg indien nodig nog wat bouillon of water toe.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Ik heb er gebakken gnocchi bij geserveerd maar een pasta of aardappelgerecht is ook erg lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst