Recept
« Terug naar recepten
Stamppot boerenkool met salami
PT35M
Stamppot boerenkool met salami
Een heerlijk stamppot boerenkool met salami recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stamppot boerenkool met salami te bereiden
Doe de aardappelen in een ruime pan en leg hier de boerenkool op. Vul de pan tot halverwege met water en voeg 1 el zout toe. Kook de aardappelen en boerenkool in ca. 25 min. gaar.
Verhit de olie en fruit hierin de ui en paprika. Voeg het kerriepoeder toe en fruit dit even kort mee. Voeg de melk, salami, roomkaas en het bouillonblokje toe. Laat de saus een paar minuutjes zacht pruttelen, tot de roomkaas gesmolten is.
Giet de aardappelen en boerenkool af. Stamp fijn en roer de salami mix erdoor.
Verhit de olie en fruit hierin de ui en paprika. Voeg het kerriepoeder toe en fruit dit even kort mee. Voeg de melk, salami, roomkaas en het bouillonblokje toe. Laat de saus een paar minuutjes zacht pruttelen, tot de roomkaas gesmolten is.
Giet de aardappelen en boerenkool af. Stamp fijn en roer de salami mix erdoor.