KookJij

Stamppot bietjes met knolselderijpuree

Beide groentesoorten vind ik erg lekker, dussss
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Low Carb - Hoofdgerechten
Bevat per éénpersoons portie: 14.6 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Momentum
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stamppot bietjes met knolselderijpuree te bereiden

  1. Kook de bietjes gaar in een scheuje azijn en laat ze wat afkoelen
  2. Kook de in stukjes gesneden knolselderij zolang dat ze zacht zijn en gepureerd kunnen worden
  3. Laat de knolselderij uitlekken en doe de knoflook (geknepen of in kleine stukjes) erbij en staafmixer het geheel
  4. Ontvel de bietjes en snijd ze in stukjes (of rasp ze)
  5. Hussel de bietjes, de tijm en het fijngesneden uitje door de knolselderijpuree
  6. Lekker heet laten worden (regelmatig even roeren ;) )

Mijn kookverhaal (Gea Bruining)

In het originele recept worden de bietjes eerst gesneden en dan gekookt. Ik vind het lekker om stukjes biet door de stamppot te eten en heb dus de bietjes heel gekookt.
Evenals bij het originele recept heb ik er ook een gehaktbal bij gegeten.
Ik had het gehakt gekruid met wat sambal (manis) en gefruite uitjes.
Tijdens het garen heb ik nog een schepje sambal door de jus geroerd.

Ik ben geen echt grote eter, dus zou dit wellicht te weinig kunnen zijn voor 2 personen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
;-)
Gea Bruining

Gea Bruining zegt:
Tja.... ik ben een beetje pittig.... ;)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Lekker hoor! Weer een andere variant op de "normale" bietenstamppot ;-)
(en natuurlijk weer de sambal, haha!)