KookJij

Spitskool Thai

Een heerlijk spitskool thai recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spitskool Thai te bereiden

Maak de 2 eetlepels rijstolie heet en fruit daarin de currypasta tot ze heerlijk gaat geuren, fruit dan de ui en knoflook en laat dan de spitskool in de pan. Wanneer de kool is geslonken kan de tomaat er bij en de cocosmelk. Verhit goed door en laat het meeste vocht verdampen onder veel roeren.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef dit bij kip of vleesgerechten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Beste allemaal,het lijken me stuk voor stuk constructieve adviezen.Ik heb er alleen dit aan toe te voegen : Een recept is slechts een leidraad, een basis van waaruit je je creativiteit lekker kunt botvieren.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ik denk dat als je tomaten vervangt (of toevoegen) door zongedroogde tomaatjes, dat het gerechtje direct wat "hoger op smaak zal zijn."
Ook een lepeltje pesto Arrabbiata zal het heel goed doen in dit gerecht. Dat is een scherpe, rode pesto met zongedroogde tomaten, knoflook en chilipeper. Erg lekker! :-)
Bobby

Bobby zegt:
Hallo Jan,
Vanavond heb ik het recept gemaakt, het smaakte erg goed! Als je het niet erg vindt heb ik hiervan een foto toegevoegd aan het recept.
Zelf heb ik het gegeten met bami en varkenshaas in bali saus, erg lekker. Zie de foto naast deze reactie.
De volgende keer ga ik denk ik de tomaat vervangen door een groente met wat meer pit, ik ben er alleen nog niet over uit wat het gaat worden. :-)
camilla

camilla zegt:
Zo bedoel ik het maar net heerlijk en heel gezond:)
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Camilla,geen slecht idee.Ik zou de suiker dan al in de pan gooien samen met de rijstolie,in het begin dus , en de citroen pas helemaal op het einde.
jan A:)
camilla

camilla zegt:
Heerlijk bijgerecht zo maak ik het ook wel eens. Om te verfijnen wat citroensap erbij en een beetje rietsuiker om te carameliseren