KookJij

Spinazie-Knoedels

Een heerlijk spinazie-knoedels recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 - 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spinazie-Knoedels te bereiden

1).Kook de aardappels gaar in gezouten water met de gekneusde knoflook en de grof gehakte ui en laat uitstomen
2).Stamp de aardappels fijn en verspreid ze over een vel bakpapier om ze min of meer uit te drogen.
3).Verhit de olie in een anti-aanbak koekenpan en fruit daarin aan de uien en knoflook tot de uien glazig zien.
4).Voeg de klein gesneden spinazie toe en roerbak deze tot ze volledig is geslonken en voeg de wijn toe en kook het een beetje in.
5).Doe de spinazie massa in een zeef en druk de spinazie uit en vang het vocht op. Houd 125 cc vocht achter (de rest mag weg).
6).Doe de inhoud van de zeef in de keukenblender met de eieren, nootmuskaat, bloem, olie en zetmeel en draai hiervan een gladde homogene massa.
7).Meng deze massa intens met de fijngemaakte aardappel in een grote kom.
8).Breng deze massa over op de werkbank, welke is gebloemd en vorm met wat bloem - tegen de plakkerigheid - een rol van ongeveer 3 - 4 cm dikte. Verdeel deze rol in stukjes van zo'n 3 - 4 cm lang, plet ze iets met een vork (zodat er wat richels te zien zijn) en leg ze te drogen op een ovenblik, dat bedekt is met een vel bakpapier. (en nog beter: leg ze een tijdje in de ijskast)
*****
SAUS:
9).Verhit 3 eetlepels roomboter in een grote anti-aanbak koekenpan en laat de knoflook daarin glazig worden. Voeg de sambal toe en roer goed dooreen.
10).Blus met de wijn en laat ietsje inkoken (5 minuten) en voeg dan de kippenbouillon toe, de 125 cc spinazie-lekvocht uit de zeef, de kookroom, de melk en de kaas.
Laat vervolgens dit ook weer 5 minuten koken (roeren!!!)
11).Doe er dan het tomatenconcentraat bij, de peper en de resterende 2 eetlepels room boter en roer dat goed door. Zet de saus warm weg.
12).Een grote pan met water is ondertussen aan de kook gekomen en daarin worden de knoedels in 4 minuten gaargekookt en in keukenpapier gelegd om uit te druipen. Doe dit knoedel-kook-project in batches.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Verdeel de spinazieknoedels over de borden, lepel er wat saus overheen en bestrooi met kaas en bedruppel met extra olie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst