Recept
« Terug naar recepten
Spiesje van tijgergarnalen met asperges
PT30M
Spiesje van tijgergarnalen met asperges
Een heerlijk spiesje van tijgergarnalen met asperges recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spiesje van tijgergarnalen met asperges te bereiden
1. Schil de asperges, breek het onderste houterige gedeelte af en blancheer ze een paar tellen in kokend water. Laat ze uitlekken op een servet.
2. Haal het pantser van de garnalen, maar laat de koppen zitten. Snij met een scherp mesje de rugzijde in en verwijder het darmkanaaltje.
3. Snij de asperges schuin in vier stukken. Rijg de asperges en de garnalen afwisselend aan spiesjes. Kwast ze in met sojaolie en kruid met oregano, peper en zout.
4. Bak kort in een hete grillpan en besprenkel met een paar druppels limoensap.
2. Haal het pantser van de garnalen, maar laat de koppen zitten. Snij met een scherp mesje de rugzijde in en verwijder het darmkanaaltje.
3. Snij de asperges schuin in vier stukken. Rijg de asperges en de garnalen afwisselend aan spiesjes. Kwast ze in met sojaolie en kruid met oregano, peper en zout.
4. Bak kort in een hete grillpan en besprenkel met een paar druppels limoensap.