KookJij

Spiesje van Noordzeedelicatessen met garnalensaus

Een heerlijk spiesje van noordzeedelicatessen met garnalensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 115 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vlam
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spiesje van Noordzeedelicatessen met garnalensaus te bereiden

1. De garnalen en de langoestines pellen. De langoestinestaartjes langs de rugzijde insnijden en het darmkanaal verwijderen. De Sint-Jakobsschelpen schoonmaken en zorgvuldig alle vliesjes en het koraal verwijderen. De zeeduivel in stukken snijden.
2. Voor de garnalensaus: de sjalotten, de wortel en de knoflook schoonmaken, in stukjes hakken en fruiten in de boter. De pellen van de garnalen en langoestines toevoegen en even laten meefruiten. Op hoog vuur overgieten met de cognac en flamberen. Blussen met de wijn en de visfumet. De tomatenpuree, het kruidentuiltje en het bieslook toevoegen en onder deksel 30 minuten laten sudderen. De saus zeven en kruiden met cayennepeper en zout. De room erdoor roeren. De garnalen net voor het opdienen toevoegen.
3. Een marinade roeren van de olijfolie, het citroensap, de gesnipperde dille, wat zeezout en zwarte peper. Hierin de langoestinestaartjes, de stukken zeeduivel en de Sint-Jakobsnoten 15 minuten marineren. De gemarineerde Sint-Jakobsnoten omwikkelen met halve plakjes spek.
4. De prei schoonmaken en in stukjes van 3 cm snijden. De lente-uitjes schoonmaken (een beetje groen aan de uitjes laten). De prei en de uitjes in boter beetgaar stoven.
5. Vier spiesjes inoliën en er afwisselend een met spek omwikkelde Sint-Jakobsnoot, een stukje prei, een langoestinestaartje, een lente-uitje en een stuk zeeduivel aan rijgen. De handeling herhalen tot de spiesjes volledig gevuld zijn.
6. De spiesjes lichtjes met olie inwrijven en goudbruin roosteren op een zachte barbecuegloed of onder de ovengrill (circa 5 minuten). De spiesjes regelmatig draaien.
7. Op warme borden een spiegel garnalensaus gieten en daarop een visspiesje leggen. Versieren met tuinkruiden, slablaadjes en eetbare bloempjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst