KookJij

Soep van de dag 3 september 2014

Rucola is een gemakkelijk te kweken bladgroente. De pittige smaak van dit mosterdkruid is ideaal in combinatie met slasoorten. Evenzeer kan je deze groenten in soep verwerken ofwel combineren met andere warme groenten.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soep van de dag 3 september 2014 te bereiden

Rucola grof snijden.
Krieltjes in stukken snijden.
Porei in ringen snijden.
Wortel in stukjes snijden.
Ajuin in blokjes snijden.
Pompoen in blokjes snijden.
Stoof deze groenten aan in boter vervolgens de bouillon toevoegen.
Laat op een middelmatig vuur sudderen +/- 20 min en mix de soep.
Breng de soep terug aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes, fijn gesneden boontjes en fijn gesneden wortel toe.
Serveer de soep zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst