KookJij

Recept voor Snoeperijen van kaas

Een heerlijk snoeperijen van kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Misset
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Voor de Rommedou:
Smelt de Rommedou samen met 50 gram van de room. Los de gelatine op in het warme mengsel. Sla de rest van de room lobbig. Als de Rommedou begint te hangen de room er door spatelen. Smelt de appelstroop in de witte port en los in dit warme mengsel de gelatine op. Neem een kleine vorm en bouw de beide `hangende` mengsels in laagjes op tot een fraaie terrine.
Voor de terrine van kazen:
Snijd de mosterdkaas en de mimolette in rechte staafjes. Zet deze staafjes om en om rechtop in een vierkante steker. Smelt de Emmentaler en de Mascarpone in de zoete wijn. Los de gelatine op in de warme vloeistof. Breng op smaak met peper en zout. Als het mengsel `hangt` dit in de vorm gieten en afmaken met wat gerookte amandelen.
Voor de bonbon van Roquefort:
Steek 4 rolletjes Roquefort uit. Zet ze rechtop op een plateautje en zet er ringvormen omheen die rondom een halve cm ruimte overlaten. Vul deze ruimte met een bavarois van Gorgonzola: Los in 50 gram van de slagroom de Gorgonzola op. Los in de warme vloeistof de gelatine op. Sla de rest van de room lobbig en spatel het door de hangende Gorgonzola massa.
Voor bij de Munster:
Zoek een mooie rijpe Munster, als het kan geaffineerd met Marc van Gewürztraminer. Bak er een oublie bij. Roer daarvoor alle ingrediënten doorelkaar. Breng dunne ronde `schijfjes` aan op een bakplaat met behulp van de bolle kant van een lepel. Strooi er het kummelzaad over. Bak ze af in een oven van 155 graden.
Voor de geitenbloem:
Meng de verse geitenkaas met de Mascarpone, de peper en port. Vorm er een bloem van met behulp van een uitgesneden dadel (als op de foto).
Voor de Italiaanse stapelaar:
Bak 2 plakken Parmaham uit. Bak ook vers gesneden Parmezaanse kaas uit tot ze goudgeel is. Breek na afkoeling deze ingrediënten tot de juiste maat en stapel ze op met behulp van Buffelmozzarella.
Voor de chutney van verse vijgen:
Doe alle ingrediënten in een pannetje en kook het geheel in tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
Stort de kazen uit de vormpjes en plaats ze zoals op de foto. Serveer er de vijgenchutney bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst