KookJij

Slanke Oosterse kippensoep

Een lekkere lichte, oosters gekruide soep, met kipfilet, champignons, prei en taugé.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: tijdschrift ??
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Slanke Oosterse kippensoep te bereiden

  1. Kipfilet in smalle reepjes snijden. Prei in dunne ringetjes of kleine stukjes snijden. Knoflook uitpersen. Gemberwortel heel fijn snijden. Champignons in dunne plakjes snijden. Taugé schoonmaken
  2. Olie met sesamolie verhitten in de wok. Kipfilet hierin snel roerbakken tot lichtbruin. Knoflook en gemberwortel (of djahé) even meebakken. Champignons en prei mee even meebakken. Kippenbouillon toevoegen en geheel plm. 5 minuten koken. Op smaak maken met ketjap. Taugé en peterselie in soepkommen doen en hete soep er op schenken.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Taugé en peterselie kun je ook in kommetjes op tafel zetten. Eventueel ook wat partjes hardgekookt ei en dan nog een stukje stokbrood erbij en smullen maar!
In plaats van bouillon van tbletten is een eigengemaakte kippenbouillon natuurlijk nog lekkerder.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst