Recept
« Terug naar recepten
					
						Slaatje van konijn met spekreepjes 
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Slaatje van konijn met spekreepjes
Een heerlijk slaatje van konijn met spekreepjes  recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Slaatje van konijn met spekreepjes te bereiden
De arachideolie mengen met de notenolie, de gehakte sjalotten, de mayonaise, de mosterd, de cider, peper en zout. Opkloppen met de garde of met de staafmixer. Door een fijne zeef gieten.
De gemengde sla op de borden schikken en overgieten met de helft van de vinaigrette. Garneren met gebakken spekreepjes en kort meegebakken konijnenfilets in dunne reepjes.
Bestrooien met geroosterde pijnappelpitten.
De maïskolfjes halveren en aanbakken in een beetje boter. De paddestoelen aanfruiten in de rest van de boter.
Maïs en paddestoelen bij het slaatje voegen, overgieten met de rest van de vinaigrette en lauw serveren.
  
 
 
									De gemengde sla op de borden schikken en overgieten met de helft van de vinaigrette. Garneren met gebakken spekreepjes en kort meegebakken konijnenfilets in dunne reepjes.
Bestrooien met geroosterde pijnappelpitten.
De maïskolfjes halveren en aanbakken in een beetje boter. De paddestoelen aanfruiten in de rest van de boter.
Maïs en paddestoelen bij het slaatje voegen, overgieten met de rest van de vinaigrette en lauw serveren.
 
                    





 
					