KookJij

Sinterklaascake zonder boter

Een heerlijk sinterklaascake zonder boter recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sinterklaascake zonder boter te bereiden

Als eerste verwarmt U de oven voor op 180 graden. Meng dan het cakemeel, de basterdsuiker en de speculaaskruiden met de karnemelk. Zorg dat u er een mooi beslag van maakt. Doe het beslag in het ingevette cakeblik (van 24 cm.) en zet het blik in het midden van de oven. Bak de cake in ongeveer anderhalf uur gaar. Laat de cake afkoelen om het daarna in plakken te snijden.

Tip 1: omdat er in de Sinterklaascake geen boter wordt toegevoegd bevat deze cake bijna geen vet.

Tip 2: ter variatie kunt U eventueel ook rozijnen en krenten aan het recept toevoegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

dorothy

dorothy zegt:
Jammer, vind het vervelend voor je. Gelukkig is het bij Irene wel goed gelukt
Marian

Marian zegt:
:(vandaag deze cake gebakken,ziet erg goed uit ruikt heerlijk,maar ziet er uit als chocoladepastapasta na anderhalf uur in de oven te hebben gestaan.:(Heb hem weggegooid,jammer
Irene

Irene zegt:
Ik heb vandaag deze cake gemaakt. Goed gelukt, ziet er goed uit. Hij smaakt heerlijk.:D:D