KookJij

Sint-jakobsvruchten in bladerdeegjasje

Een heerlijk sint-jakobsvruchten in bladerdeegjasje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sint-jakobsvruchten in bladerdeegjasje te bereiden

1. Fruit de fijngesneden sjalot en de prei een paar minuten in een likje olie. Doe er de wortelblokjes bij. Roerbak 1 minuut. Voeg visfond en wijn toe. Laat op een zacht vuur koken tot de vloeistof praktisch verdampt is.
2. Snij de sint-jakobsvruchten horizontaal doormidden. Kruid ze met peper en zout.
3. Verdeel de groenten en zeevruchten over vier plakjes bladerdeeg. Dek telkens af met een deegplak en druk de randen goed aan met een vork. Bestrijk met losgeklopte dooier en bak 15 à 20 minuten op 220°C.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst