Recept
« Terug naar recepten
Sint-jakobsvruchten in bladerdeegjasje
PT30M
Sint-jakobsvruchten in bladerdeegjasje
Een heerlijk sint-jakobsvruchten in bladerdeegjasje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Sint-jakobsvruchten in bladerdeegjasje te bereiden
1. Fruit de fijngesneden sjalot en de prei een paar minuten in een likje olie. Doe er de wortelblokjes bij. Roerbak 1 minuut. Voeg visfond en wijn toe. Laat op een zacht vuur koken tot de vloeistof praktisch verdampt is.
2. Snij de sint-jakobsvruchten horizontaal doormidden. Kruid ze met peper en zout.
3. Verdeel de groenten en zeevruchten over vier plakjes bladerdeeg. Dek telkens af met een deegplak en druk de randen goed aan met een vork. Bestrijk met losgeklopte dooier en bak 15 à 20 minuten op 220°C.
2. Snij de sint-jakobsvruchten horizontaal doormidden. Kruid ze met peper en zout.
3. Verdeel de groenten en zeevruchten over vier plakjes bladerdeeg. Dek telkens af met een deegplak en druk de randen goed aan met een vork. Bestrijk met losgeklopte dooier en bak 15 à 20 minuten op 220°C.