KookJij

Sesamstengels met makreeldip

Een heerlijk sesamstengels met makreeldip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 25 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Kinderen - Sinterklaas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sesamstengels met makreeldip te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakken bladerdeeg op een met bloem bestoven aanrecht. Bestrooi ze met versgemalen zeezout, peper, de chilivlokken en de sesamzaadjes. Rol de plakken wat verder uit met de deegroller. Snijd iedere plak in repen van circa 3 centimeter breed. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Pak iedere reep bladerdeeg aan de uiteinden vast en draai deze een paar keer in tegengestelde richting, zodat je een gekrulde stengel krijgt. Leg de stengels op de bakplaat en bak ze in 8-10 minuten goudbruin en krokant. Prak de makreel met een vork fijn en meng de zure room erdoorheen. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de sesamstengels met de makreeldip.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst