KookJij

Scampi's met curryroomsaus

Een heerlijk scampi's met curryroomsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Scampi's met curryroomsaus te bereiden

Pel de scampi's en haal het darmkanaaltje eruit.
Laat het staartje ongepeld aanzitten.
Snij de appel ongeschild in kleine stukjes,ong.1/2x1/2cm.
Pluk de roosjes van de krulpeterselie
Bak de scampi's in wat olijfolie roze.
Doe er de appel bij en laat ongeveer 8 minuten stoven op middelmatig vuur.
Doe er 2 eetlepels currypoeder bij (ook te kruiden naar eigen smaak) en blus met de wijn. Voeg er de room bij en laat inkoken tot er een lichte binding ontstaat.
Breng het eventueel nog meer op smaak met wat zout (voor de liefhebbers).
Kook ondertussen de tagliatella beetgaar.

De borden goed voorverwarmen en de tagliatella op de borden scheppen,
de scampi's met room eroverheen scheppen en bestrooi met toefjes krulpeterselie.

Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)

Ik heb dit gegeten in Oostende aan de kust in België na een heerlijk culinair weekend in Chambres- en Tables D'Hôtes Maison Salvard in Salvard (Bourgogne).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

maisonsalvard

maisonsalvard zegt:
Merci Els,

Ik ga het eens uitproberen, maar het klinkt erg lekker (en simpel)!