KookJij

Scampi met Duivelssausje

Een heerlijk scampi met duivelssausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 2 Liter saus personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: http://www.bloggen.be/macuisine
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Scampi met Duivelssausje te bereiden

Smelt een flinke klont boter in een vrij grote ketel en fruit er de sjalotten en de knoflook gedurende enkele minuten op laag vuur aan. Voeg de scampischalen en (optioneel) de scampikoppen toe. Voeg het laurierblad erbij en roer alles goed om. Voeg de wijn toe en laat enkele minuten evaporenen. Voeg dan de visbouillon toe en laat met gesoten deksel 20 miuten op middelhoog vuur koken.


Roux: Laat in een andere ketel de 60 gr boter smelten en neem de ketel van het vuur en roer de bloem er met een lepel onder.

Zeef de gekookte bouillon in een andere ketel zodat u alleen de geparfumeerde visfond overhoud. De scampischalen en andere resten gooit u weg. Zet de ketel met de roux op hoog vuur en voeg de helft van de visfond toe en begin me een klopper de roux los te kloppen. Voeg de rest van de visfond toe en blijf roeren totdat het mengsel aan de kook is en dikker wordt. Laat dit nu een vijftal minuten zachtjes koken en het vuur laag en wacht totdat het niet meer kookt. Voeg de kruiden, room en tomatenpuree toe en meng alles goed totdat u een roze saus hebt. Proef en kruid bij naar smaak. De saus moet pikant zijn!

Serveren:

Giet saus op diepe borden en verdeel de gebakken scampi’s (6 pp) over de borden en werk af met een takje basilicum of platte peterselie. Dien op met ciabatta of stokbro

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

custers emmi

custers emmi zegt:
graag een dipsausje voor metskampies bij een appiritiefje
Jennifer

Jennifer zegt:
Dit is lekker, maar toch is 't nog altijd niet wat ik echt zoek...