KookJij

Scampi in de wok met spaghettinestjes en tomatenjam

Een heerlijk scampi in de wok met spaghettinestjes en tomatenjam recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Christa De Geest
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Scampi in de wok met spaghettinestjes en tomatenjam te bereiden

1. Maak eerst de tomatenjam. Pel de tomaten, verwijder de pitten en hak het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olijfolie in een sauspannetje en stoof de tomaten op een zacht vuur, tot al het vocht verdwenen is. Voeg honing, kaneel, peper, zout en oranjebloesemwater toe en laat nog 5 minuten sudderen.
2. Pel de scampi en verwijder het zwarte darmkanaal. Snij de selder fijn, snipper de knoflook en snij de uien in ringen.
3. Wok knoflook, ui, peultjes en selder in wat olijfolie. Voeg een verkruimeld blokje visbouillon toe en kruid met kerrie en peper. Doe de scampi erbij en roerbak ze gaar. Voeg sojaroom en koriander toe en breng kort aan de kook.
4. Kook de spaghetti in ruim kokend water met een snuifje zout. Laat goed uitlekken en draai tot nestjes. Schep op elk nestje wat tomatenjam en bestrooi met sesamzaadjes.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst