KookJij

Sausje: zacht en romig mosterd sausje

Mosterd wordt gemaakt uit gemalen mosterdzaden, azijn, water, suiker en zout. Ook worden vaak kruiden en/of specerijen toegevoegd, zoals peper, mierikswortel, rozemarijn of zelfs lavendel.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sausje: zacht en romig mosterd sausje te bereiden

Maak een blanke roux van de boter, bloem en melk.
Voeg al roerend de limoensap en wijn toe.
Als de gewenste dikte is bereikt de mosterd, peper, fleur de sel en peterselie toevoegen.
Een heerlijk sausje voor bij de vis , vlees of gevogelte.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Harry, dit sausje is alleen warm te serveren.
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Is dit sausje zowel warm als koud te gebruiken?