KookJij

Sausje : romig camembert sausje met groenten

Camembert is een Franse kaas, een witte schimmelkaas, die van koemelk wordt gemaakt. De gebruikte schimmel is Penicillium camemberti. Een camembert heeft een gewicht van zo'n 250 gram, een dikte van 3 centimeter en een diameter van 10 à 11 centimeter.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sausje : romig camembert sausje met groenten te bereiden

  1. Witloof grof snijden, sjalotjes grof snijden de broccoli in roosjes verdelen.
  2. Stoof deze aan in een beetje boter en kruid naar smaak.
  3. Voeg de tomatenpuree en room toe.
  4. Warm de saus zeer goed op en voeg de kaas toe verwijder wel de schimmelkorst.
  5. Serveer de saus zeer warm.
  6. Deze saus werd opgediend met pasta en scampi's.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Lijkt me heerlijk! Vooral in combinatie met de scampi's en pasta.
Bij mijn favorieten!