KookJij

Sambal Goreng Godok

Een heerlijk sambal goreng godok recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sambal Goreng Godok te bereiden

1).Doe de ingrediënten voor de boemboe in een keukenblender en draai daarvan een homogene gladde boemboe.
2).Verhit de olie in de pan met dikke bodem en fruit daarin aan de boemboe zo'n 5 minuten, (al roerend) en blus daarna af met 500 cc santen.
3).Doe de boontjes en de petehbonen er bij en kook ze beetgaar.
4).Nu mogen de schoongemaakte en klein gesneden garnalen er bij. Die zijn binnen de 5 minuten gaar.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Dit is één van de bijgerechten op tafel met rijst, een vlees-gerecht en nog een groente-gerecht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
O, heerlijk Jan!! Al is het nog geen etenstijd.......ik ga het ECHT morgen maken en ik houd het voor "special occasions", mijn man houdt niet van vis, maar ik wel en enkele familieleden ook. Dus voor ons is het een feestje!