KookJij

SALAT OLIVJÉ .

Een huzarensalade is een salade met aardappel en vlees. In Rusland zelf is de salade bekend onder de naam SALAT OLIVJÉ, naar de van oorsprong Belgische kok Lucien Olivier die de salade rond 1860 in Moskou introduceerde.Een huzarensalade bevat doorgaans de volgende ingrediënten: aardappel, vlees, appel, rode biet, augurk en zilverui. Ze wordt aangemaakt met Franse dressing (vinaigrette) en geserveerd met wat garnituur, een beetje mayonaise en toast.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Rusland
Keuken: Europese
Bron: Gekregen van een Franse vriendin en eigen inbreng
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe SALAT OLIVJÉ . te bereiden

  1. Schil en kook de aardappels in een kippenbouillonblokje gaar.
  2. Pureer de aardappels als ze gaar zijn met een stamper en voeg de mosterd, witte wijn azijn en de mayonaise toe en meng het geheel goed door elkaar.
  3. Afkoelen.
  4. Snij de corned beef in kleine stukjes en voeg deze bij de aardappelmassa en meng weer goed.
  5. Meng als laatste de doperwten, appel, zilveruitjes en augurkjes door het geheel.
  6. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe. ( Eventueel nog wat mayo, mosterd en of witte wijn azijn)
  7. Neem een serveerschaal en bekleed deze eventueel met sla naar keuze.
  8. Leg er de salade op en bestrijk deze nog eventueel dun met mayonaise. Decoreer de salade naar eigen inzicht met ingrediënten die je lekker vindt. ( Uitjes, augurk, tomaat ei vlees, kappertjes enz 

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

In sommige varianten worden de ingredienten niet te klein gesneden en
niet geprakt, zodat deze herkenbaar blijven, in andere varianten wordt een
deel van de ingredienten gemalen en met mayonaise vermengd. Het is
maar waar je voorkeur naar uit gaat.
Ik maakte deze op de familie bbq en het is dan leuk, dat schoondochter het
recept vraagt om op een eigen feestelijke bbq te kunnen
serveren.Doperwten, paprika, peen, ham, cornedbeef en ei zijn vaak aan
te treffen in een huzarensalade. Hedendaagse kant-en-klaar gekochte
huzarensalades hebben vaak het karakter van een smeerbare pasta. ( brr)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lidy Berkx

Lidy Berkx zegt:
Dankjewel. Het smaakte ook heerlijk. Groetjes Lidy.
Chez Cornelia

Chez Cornelia zegt:
Dit ziet er nu echt smakelijk uit!
Groet C