KookJij

Salade met vijgen, oesterzwammen en geitenkaas

Verse vijgen in de winkel, nou die laat ik niet aan mijn neus voorbij gaan. Heerlijk met een beetje olijfolie en wat balsamico in de oven en dan lauwwarm op een salade. Een goeie combinatie met gebakken oesterzwammen en geitenkaas. De geitenkaas kun je lauwwarm (ook uit de oven) of gewoon koud gebruiken. Ligt er ook een beetje aan wat je lekker vind en welke geitenkaas je hebt natuurlijk. De salade heb ik afgemaakt met wat geroosterde walnoten, krokant gebakken spekjes en gedroogde blauwe bessen. Deze kun je trouwens ook prima vervangen door gedroogde cranberrys. Voor de dressing heb ik o.a. mijn zelfgemaakte Blauwe-bessenazijn gebruikt. Deze kun je eventueel vervangen door een andere vruchtenazijn zoals bijvoorbeeld frambozenazijn.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Salade met vijgen, oesterzwammen en geitenkaas te bereiden

  1. Snij de vijgen doormidden en leg ze met de bovenkant naar boven in een ovenschaal. Besprenkel ze met balsamico en olijfolie en zet ze 5 minuten onder de grill.
  2. Bak de oesterzwammen (grote in reepjes gescheurd) 5 tot 10 minuten op een hoog vuur, voeg op het laatst peper en zout toe.
  3. Verdeel de sla over de borden en leg de geitenkaas er alvast op, gevolgd door de vijgen en de gebakken oesterzwammen.
  4. Garneer met de krokant gebakken spekjes, geroosterde walnoten en gedroogde blauwe bessen (cranberrys).
  5. Maak een dressing van de azijn, olie en peper/zout en doe die over de salade.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Hier kun je mijn Blauwe bessen azijn vinden https://www.kookjij.nl/recepten/blauwe-bessen-azijn (even de link kopiëren en plakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst