KookJij

SajoerToemis Boontjes

Gekruide boontjes met kleine garnaaltjes in een pittig kokosmelk sausje
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe SajoerToemis Boontjes te bereiden

  1. In de keukenblender een pasta draaien van de ui, knoflook, tomaat, lomboks, djahé en laos.
  2. In de wadja de rijstolie verhitten en daarin de boemboe al roerend aanfruiten gedurende 5 - 7 minuten.
  3. Voeg de santen toe, het bouillonblokje en de ketjap. Roer dit goed door.
  4. Doe de boontjes er bij en breng het aan de kook en de boontjes in 10 12 minuten gaar koken,
  5. Dit warm houden tot vlak voor het opdienen. Namelijk vlak voor het opdienen de garnaaltjes toevoegen en verhitten tot roze zijn gekleurd.
  6. Geef er rijst bij en een vleesgerecht.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We drinken er warme jasmijnthee bij, koud bier of een niet al te droge wijn. De kleur hangt van het vleesgerecht af.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst