KookJij

Rozijnen tulband

Een heerlijk rozijnen tulband recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 3 min
Personen: . personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rozijnen tulband te bereiden

Was de rozijnen of cranberries in heet water en laat ze goed uitlekken. Doe ze in een schaal en voeg de eau de vie of kirsch toe.
Laat afkoelen.

Doe de gist, bloem, basterdsuiker en zout in een grote kom. Smelt de boter op laag vuur in een pannetje of in de magnetron en roer door de melk.
Klop de eieren los met de melk. Roer dit mengsel met een vork of mixer door de bloem. Meng de rozijnen erdoor.

laat het deeg 1 uur afgedekt met plasticfolie rijzen (kan in de oven op 45 graden)

Vet de tulbandvorm in met boter. Doe het deeg in de vorm en laat nog een 1 uur afgedekt met folie rijzen.

verrwarm de oven voor op 180 graden. Zet de vorm 55 min. in de oven.

Mijn kookverhaal (-@ddie van den Heuvel)

Als je over hebt, vries het in gesneden plakken in. Haal eruit wat je nodig hebt en leg direct in de magnetron op vol vermogen.
Per plakje 10 seconden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst