KookJij

Romige kip-kerrie

Een heerlijk romige kip-kerrie recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: lassie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige kip-kerrie te bereiden

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de zijkant van de verpakking.
2. Verhit intussen de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min.
3. Bestrooi de kip met kerriepoeder en bloem, zorg dat de kip rondom bedekt is. Voeg de kip toe aan de uien en bak in 4 min. goudbruin. Voeg de paprika toe en bak 1 min. mee. Voeg de crème fraîche en 50 ml water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur nog 5 min. garen. Voeg de laatste 3 min. de doperwten toe en breng op smaak met peper en zout.
4. Verdeel de rijst over 4 borden of kommen en serveer met de kip-kerrie.

Tip: Roer 1 tl sambal door de kip-kerrie voor een pittig accent en bestrooi met verse koriander.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst