KookJij

Romige aspergesoep met ei & ham

Als je bent opgegroeid in een streek waar de asperges als paddenstoelen uit de grond schieten kan het niet anders dan dat je alle geheimen van "het witte goud" kent. Zo zijn er een aantal dingen die je door de jaren heen leert en toepast om het beste resultaat te verkrijgen. Deze soep is met liefde bereid en het beste is uit de kast gehaald om er iets lekkers, nee zeg maar gerust iets hemels van te maken. Deze aspergesoep is dan ook mijn paradepaardje
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige aspergesoep met ei & ham te bereiden

  1. Was de asperges goed en schil ze.
  2. Zet de schillen op met 2 liter water en de foelie en kook het geheel 15 minuten.
  3. Snijd de asperges in stukjes van 1 cm.
  4. Giet de afgekoelde schillen met vocht door een kaasdoek (of schone theedoek) en vang het vocht op.
  5. Roerbak de asperges 10/15 minuten in een wok.
  6. Maak een roux: smelt de boter en voeg de bloem toe en daarna onder goed roeren, in gedeelten het kooknat van de schillen.
  7. Breng onder goed roeren aan de kook en laat het geheel even doorkoken.
  8. Voeg de gebakken aspergestukjes toe en laat de stukjes nog wat zachter worden.
  9. Doe de room en de bouillonblokken erbij.
  10. Proef of de smaken in balans zijn, en of de asperges de juiste gaarheid hebben en voeg eventueel nog peper, zout en/of nootmuskaat naar smaak toe.
  11. Je kunt ervoor kiezen om de borden op te maken met ham, ei en bieslook, Je kunt ook alles aan de soep toevoegen en doorelkaar roeren.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Door het kooknat van de schillen en de asperges die in roomboter zijn gebakken krijg je absoluut een vollere smaak aan de soep.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst