KookJij

Romig vispotje met tomaten/fetasaus

Lekker Mediterraans vispotje met een Grieks tintje door de feta. Gebruik hiervoor wel een grote wok en schep de vis er pas op het laatste moment door zodat die alleen nog maar eventjes hoeft te garen want anders loopt je gerecht letterlijk en figuurlijk in de soep.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romig vispotje met tomaten/fetasaus te bereiden

  1. Vis ontdooien en in blokjes snijden, prei in ringen en champignons in plakjes snijden, tomaten pellen en in blokjes snijden, knoflook en peterselie hakken en lente uit fijn snijden.
  2. Verwarm olie in een wok en fruit daarin de knoflook.
  3. Voeg op een hoog vuur beetje bij beetje de tomaat, prei en champignons toe.
  4. Roerbak dit even goed en voeg dan de oregano, peper, zout en visbouillonblok toe.
  5. Schep dit alles door elkaar en voeg room en verkruimelde feta toe.
  6. Doe er dan de zalm, kabeljauw en garnalen bij, schep dit voorzichtig door elkaar zodat de vis kan garen maar niet uit elkaar valt. .
  7. Garneer met lente ui en peterselie

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Je kunt ook gerust andere vissoorten gebruiken die je lekker vindt. Let wel op dat je de wat stevigere vissoorten gebruikt anders valt de vis heel snel uit elkaar.
Je kunt zowel verse vis, als vis uit de diepvries gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst