Recept
« Terug naar recepten
Romig soepje van geroosterde bloemkool met krullen
PT35M
Romig soepje van geroosterde bloemkool met krullen
Een heerlijk romig soepje van geroosterde bloemkool met krullen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
marie claire
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romig soepje van geroosterde bloemkool met krullen te bereiden
Verwarm de oven voor op 220°C.
Meng in een kom de bloemkool met de aardappelblokjes, het knoflook, de olijfolie en het citroensap.
Schik dit in 1 laag op een ovenplaat.
Laat gedurende 15 minuten roosteren. De randjes van de bloemkool moeten lichtjes bruinen.
Verwarm de bouillon in een pan met zware bodem.
Doe de bloemkool en de aardappel in de kom van een keukenrobot of een blender. Voeg er de helft van de bouillon aan toe.
Pureer.
Meng de puree in de pan met de overgebleven bouillon. Verwarm gedurende enkele minuten en voeg nootmuskaat toe. Kruid eventueel bij met zout en peper.
Verdeel over kommen of diepe borden. Versier met krullen parmezaanse kaas, platte peterselie en een scheutje olijfolie.
Meng in een kom de bloemkool met de aardappelblokjes, het knoflook, de olijfolie en het citroensap.
Schik dit in 1 laag op een ovenplaat.
Laat gedurende 15 minuten roosteren. De randjes van de bloemkool moeten lichtjes bruinen.
Verwarm de bouillon in een pan met zware bodem.
Doe de bloemkool en de aardappel in de kom van een keukenrobot of een blender. Voeg er de helft van de bouillon aan toe.
Pureer.
Meng de puree in de pan met de overgebleven bouillon. Verwarm gedurende enkele minuten en voeg nootmuskaat toe. Kruid eventueel bij met zout en peper.
Verdeel over kommen of diepe borden. Versier met krullen parmezaanse kaas, platte peterselie en een scheutje olijfolie.