KookJij

Romig soepje van geroosterde bloemkool met krullen

Een heerlijk romig soepje van geroosterde bloemkool met krullen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: marie claire
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romig soepje van geroosterde bloemkool met krullen te bereiden

Verwarm de oven voor op 220°C.
Meng in een kom de bloemkool met de aardappelblokjes, het knoflook, de olijfolie en het citroensap.
Schik dit in 1 laag op een ovenplaat.
Laat gedurende 15 minuten roosteren. De randjes van de bloemkool moeten lichtjes bruinen.
Verwarm de bouillon in een pan met zware bodem.
Doe de bloemkool en de aardappel in de kom van een keukenrobot of een blender. Voeg er de helft van de bouillon aan toe.
Pureer.
Meng de puree in de pan met de overgebleven bouillon. Verwarm gedurende enkele minuten en voeg nootmuskaat toe. Kruid eventueel bij met zout en peper.
Verdeel over kommen of diepe borden. Versier met krullen parmezaanse kaas, platte peterselie en een scheutje olijfolie.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst