Lekker met aardappelpuree of rijst.
We vonden dit erg lekker. Het recept ontstond tijdens het koken.  Ik wilde een keer iets heel anders met witlof.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Roergebakken witlof met een Aziatische twist voor witlofhaters
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Roergebakken witlof met een Aziatische twist voor witlofhaters
Een recept voor iedereen die zegt niet van witlof te houden. Lekker pittig door de toevoeging van Aziatische kruiden
            
            
					
									Recept van:
									Petra Wiggers
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Groenten
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Roergebakken witlof met een Aziatische twist voor witlofhaters te bereiden
- Verhit de olie in de wok. Bak hierin het gehakt rul en bruin.
- Voeg de ui- en knoflooksnippers toe en bak even mee. Bak het kerriepoeder ook even mee tot het gaat geuren. Maak het gehakt op smaak met peper en zout.
- Voeg de in reepjes gesneden witlof mee en roerbak de witlof samen met de gembersiroop tot deze lekker beetgaar is.
- Maak de witlof op smaak met de aromat of de verpulverde bouillontablet. Voeg de sambal badjak en de ketjap toe en roerbak de witlof nog even goed door.
 
                    



 
					
