KookJij

Roerbak van Thaise bloemkool en Hollandse spruitjes

Deze roerbakschotel is een goed voorbeeld van FUSION. De typisch Thaise smaak van de rode curry is erg lekker in combinatie met de Hollandse spruitjes. Lekker met rijst en een Aziatisch vleesgerecht. Wij aten dit samen met Basmati rijst en Indonesische Rendang. Een zeer geslaagde combinatie.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Roerbak van Thaise bloemkool en Hollandse spruitjes te bereiden

  1. Spruitjes schoonmaken en bloemkool in roosjes verdelen daarna samen blancheren.
  2. Fruit de knoflook in een wok (met olie) en voeg de curry pasta toe, roerbak dit samen, de curry begint heerlijk te ruiken, let op dat de knoflook en de curry niet verbranden.
  3. Voeg de bloemkool, de spruitjes en het water toe en laat dit ongeveer 5 minuutjes zachtjes koken.
  4. Voeg sojasaus en suiker toe en roerbak dit nog een paar minuten.
  5. Als laatste doe je er het limoensap bij.
  6. Schep de gesneden lente uitjes erdoor en serveer direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst