KookJij

Rodekool met appels

Een heerlijk rodekool met appels recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Oostenrijk
Keuken: Europese
Bron: eigen keuken
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rodekool met appels te bereiden

Snijd de kool zeer fijn. Laagje water in een grote pan aan de kook brengen. Hierin de kool toevoegen en aan de kook houden.
Zout, kaneel,laurierblad toevoegen naar smaak.
Handje rijst toevoegen, ui er bij en de boter toevoegen, 30 minuten zachtjes laten koken.
Appels toevoegen en 15 min. laten doorkoken

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

toon logger

toon logger zegt:
Rode kool is heel goed in te vriezen. Rijst is een duitse gewoonte door de rodekool.
Henk van Haandel

Henk van Haandel zegt:
Ik ben verbaasd over die rijst. Ga het zeker proberen. Gebruik altijd kruidnagel en laurier, maar kaneel geeft vast een bijzonder accent.