Recept
« Terug naar recepten
Rode ui met walnootvulling
PT50M
Rode ui met walnootvulling
Een heerlijk rode ui met walnootvulling recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode ui met walnootvulling te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de krielaardappeltjes in 4 partjes. Leg de krieltjes en lookteentjes in een ovenschotel, besprenkel met olijfolie, zout en roze peperbolletjes en zet in de oven.
Snijd het hoedje van de ui en haal de binnenste rokken uit. Snipper de uitgelepelde ui fijn en bak deze eventjes in wat olijfolie. Neem de pan van het vuur en roer er de brandnetelkaas, walnoten, gehakt, paneermeel, ei, sambal, oregano, zout en peper door. Vul hiermee de uien. Voeg deze bij de aardappelen in de ovenschotel en voeg er nog wat verse oregano aan toe.
Besprenkel met olijfolie. Zet nog zo’n 20 minuten in de oven.
Snijd de krielaardappeltjes in 4 partjes. Leg de krieltjes en lookteentjes in een ovenschotel, besprenkel met olijfolie, zout en roze peperbolletjes en zet in de oven.
Snijd het hoedje van de ui en haal de binnenste rokken uit. Snipper de uitgelepelde ui fijn en bak deze eventjes in wat olijfolie. Neem de pan van het vuur en roer er de brandnetelkaas, walnoten, gehakt, paneermeel, ei, sambal, oregano, zout en peper door. Vul hiermee de uien. Voeg deze bij de aardappelen in de ovenschotel en voeg er nog wat verse oregano aan toe.
Besprenkel met olijfolie. Zet nog zo’n 20 minuten in de oven.