KookJij

Risotto met pompoen, salie en pijnboompitten

Een heerlijk risotto met pompoen, salie en pijnboompitten recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 - 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse vrienden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Risotto met pompoen, salie en pijnboompitten te bereiden

1).Verhit de bouillon en zet die binnen bereik op een laag vuurtje.
2).Verhit 2 eetlepels roomboter en voeg toe de pompoen met wat peper en een klein beetje zout. Roer regelmatig om en laat de pompoen zacht worden en bruinen. Vervolgens de salie er door roeren. Dan de sherry-azijn er bij doen en omroeren tot die volledig is opgenomen. Doe de pompoen in een kom en houd warm.
3).In de schoongemaakte pan wederom 2 eetlepels roomboter smelten en daarin de uien aanfruiten tot ze glazig worden, onder regelmatig roeren en op laag vuur daarmee doorgaan tot ze beginnen te bruinen (dat duurt wel zo'n 20 minuten) en dan de knoflook er bij doen. Nog even een paar minuten doorroeren.
4).Nu voegen we de rijst er bij en roeren goed om, zodat alle korrels bedekt zijn met vet en doorschijnend worden. Blijf goed roeren.
5).Nu gaat de marsala er bij en we roeren tot alles is opgenomen.
6).Vervolgens wordt de bouillon er door gewerkt , soeplepel voor soeplepel (telkens wachten tot de vorige lepel geheel is opgenomen en blijven roeren). Breng op smaak met peper en zout (denk er aan de spekkorreltjes zijn ook zout!!!). Roer 3/4 kop pijnboompitten door de rijst en doe de pompoen er bij en blijf roeren tot een smeuïge massa is verkregen met rijst waar nog enige bite aan zit.
Klaar om op te dienen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN: Verdeel de risotto over de voorverwarmde borden en strooi er de rest van de pijnboompitten over en de geraspte Parmezaanse kaas. Strooi er eventueel nog wat peterselie over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst