KookJij

RIJST : Eenvoudig op z'n Mexicaans

Het typische Mexicaans hier slaat op de tomaat-lombok-komijn
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe RIJST : Eenvoudig op z'n Mexicaans te bereiden

  1. Verhit de olie in de pan met dikke bodem.
  2. Voeg toe de rijst en bak die gedurende 4 minuten onder flink roeren.
  3. Voeg de uien toe en bak nog eens 2 minuten. (roeren)
  4. Dan de knoflook er bij en 1 minuut bakken. (roeren)
  5. Nu de kippenbouillon er bij  en het geheel aan de kook brengen.
  6. Voeg tenslotte toe de blokjes tomaat, de djinten, de lombok , zeezout en peper.
  7. Goed doorroeren en deksel op de pan.Vervolgens 20 minuten laten doorkoken op een laag pitje.
  8. Haal van het vuur af en met 2 vorken de rijst los werken.
  9. De koriander er door roeren en direct opdienen in de voorverwarmde borden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Thee en bier zullen altijd wel passen. De kleur van de wijn, welke er bij wordt geschonken zal afhangen van de andere bijgerechten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst