KookJij

Ricotta dadelspread

Een heerlijk ricotta dadelspread recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
  2. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ikke fabita
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ricotta dadelspread te bereiden

Zie eerst opmerking.
De noten in een schone keukendoek doen, dubbelvouwen en met een keukenhamertje klein slaan. Kan ook electrisch, maar ik vind het zo altijd leuker, effekes uitleven.
De dadels klein snijden.
De ricotta wat losroeren met een vork en noten en dadels toevoegen en goed mengen. Je kunt nu zelf bepalen of je meer noten/dadels erdoor wilt. Is het mengsel te dik en taai, doe er wat (koffie)room door. En wat peper voor de smaak.
Tot gebruik in de koelkast zetten en daarna wat losroeren, eventueel nog extra room erdoor.
TOASTJES: leg een hoopje ricottamengsel op de toastjes. Snijd ter garnering een dadel doormidden, steek in elke helft een pinda en duw een halve dadel in de ricotta bij elk toastje.
HAMROLLETJE: leg wat van de ricotta op een hamplak (flink stuk aan de kanten openlaten) Rol de ham op en bind de uiteinden vast met een bieslookspriet.
GLAASJE: leg 2 à 4 pinda's in het glaasje, giet er wat likeur op. Rol met natte handen een bolletje van de ricotta en leg dat voorzichtig op pinda's en likeur. Ter garnering kun je nog een pinda in de ricotta steken.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

De noten- en dadelspread was, denk ik, het eerste recept dat ik (in september?) op deze site heb gezet. Ik wou er nu een foto bij maken en besloot de spread nu van ricotta te maken. Eerst op toastjes, maar dat was wat saai voor een foto, dus met een restje ham en vastgesnoerd met bieslook. Een glaasje erbij leek me ook leuk voor de foto. Bij het glaasje bleef het bij 2 probeersels, want de laatste viel zeer in de smaak. Het glaasje gaf ik na een etentje bij de koffie en het was een doorslaand succes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst