KookJij

Rendang II

Zie commentaar bij Rendang Padang
Recept van:
Bereidingstijd: 720 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rendang II te bereiden

*Laat het vlees marineren in de Nam Pla,de ketjap en het citroensap
*Doe de uien,knoflook,sambal,kemiri's en droge poeders in de keukenmachine met 4 eetlepels water en draai daar een mooie pasta van.
*Laat de rijst-olie bloed heet worden en fruit daarin aan de pasta uit de keukenmachine tot de geuren goed gaan loskomen.Doe nu het vlees bij het kruidenmengsel en blijf net zolang roeren tot het vlees egaal is bedekt met kruiderigheid.
*Voeg nu de cocos melk toe en breng het geheel aan de kook.
*Zet het vuur laag en laat de rest van de dag pruttelen op het lage vuur (of zet het de rest van de dag in de oven die op 100 graden Celsius is gezet).

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Opdienen:
1)Als hoofdgerecht met rijst,groente en wat droge dingetjes
(bv.serundeng,emping,kriepiek kentang goreng)
2)Als bijgerecht bij rijsttafels,nasi-gorengs,enz
3)Als snack met een beetje(aardappelpurée) rijst en kroepoek

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

estherruijgrok

estherruijgrok zegt:
Toevallig kwam ik bij AH ook weer trassie tegen in een soort "kneedvorm". Staat bij de conimexprodukten :)
ger2

ger2 zegt:
Het ziet er uit alsof het nog lekkerder is als Rendang Padang.
Trassi is in toko's zowel in poedervorm als in blokken te koop, zoals vroeger.
Ruikt wel sterk, maar vind ik lekkerder dan poeder.
Henk en Rita Baars

Henk en Rita Baars zegt:
Het recept ziet er goed en lekker uit, kun je mijn vertellen waar je de trassi nog kunt kopen?

Met vriendelijke groeten,

Henk:)