Opdienen:
1)Als hoofdgerecht met rijst,groente en wat droge dingetjes
(bv.serundeng,emping,kriepiek kentang goreng)
2)Als bijgerecht bij rijsttafels,nasi-gorengs,enz
3)Als snack met een beetje(aardappelpurée) rijst en kroepoek
Recept
« Terug naar recepten
Rendang II
PT720M
Rendang II
Zie commentaar bij Rendang Padang
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
720 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rendang II te bereiden
*Laat het vlees marineren in de Nam Pla,de ketjap en het citroensap
*Doe de uien,knoflook,sambal,kemiri's en droge poeders in de keukenmachine met 4 eetlepels water en draai daar een mooie pasta van.
*Laat de rijst-olie bloed heet worden en fruit daarin aan de pasta uit de keukenmachine tot de geuren goed gaan loskomen.Doe nu het vlees bij het kruidenmengsel en blijf net zolang roeren tot het vlees egaal is bedekt met kruiderigheid.
*Voeg nu de cocos melk toe en breng het geheel aan de kook.
*Zet het vuur laag en laat de rest van de dag pruttelen op het lage vuur (of zet het de rest van de dag in de oven die op 100 graden Celsius is gezet).
*Doe de uien,knoflook,sambal,kemiri's en droge poeders in de keukenmachine met 4 eetlepels water en draai daar een mooie pasta van.
*Laat de rijst-olie bloed heet worden en fruit daarin aan de pasta uit de keukenmachine tot de geuren goed gaan loskomen.Doe nu het vlees bij het kruidenmengsel en blijf net zolang roeren tot het vlees egaal is bedekt met kruiderigheid.
*Voeg nu de cocos melk toe en breng het geheel aan de kook.
*Zet het vuur laag en laat de rest van de dag pruttelen op het lage vuur (of zet het de rest van de dag in de oven die op 100 graden Celsius is gezet).
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ger2 zegt:
Trassi is in toko's zowel in poedervorm als in blokken te koop, zoals vroeger.
Ruikt wel sterk, maar vind ik lekkerder dan poeder.
estherruijgrok zegt: