KookJij

Ravioli van langoustine

Langoustine is een zeekreeft die 10 tot 24 centimeter groot kan worden en ingegraven leeft in zanderige en modderige bodems
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ravioli van langoustine te bereiden

  1. Dompel de langoustines 3 min onder in gezouten kokend water. Verwijder de schaal en hou het vruchtvlees aan de kant.
  2. Verhit de olie in een grote pan en fruit de gesnipperde ui, de  fijngehakte look en de langoustinekopjes. Blus met de cognac en flambeer. Voeg de tomatenpuree toe en laat 2 min garen. Voeg wortel in stukjes, prei in fijne stukjes en fijngehakte peterselie toe en overgiet met het water en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 20 min koken. Haal de bereiding door een zeef en bewaar de bouillon. Kruid met peper en zout. Smelt de boter in een sauspannetje. Roer de bloem door de boter tot je een roux bekomt. Giet 1/3 van de bouillon bij de roux en blijf roeren tot je een gladde bereiding bekomt. Giet de rest van de bouillon er in 2 keer bij, onder voortdurend roeren. Voeg de room toe. 
  3. Hak het vruchtvlees van de langoustines fijn. Meng het met de ricotta, fijngehakte basilicum en tomatenblokjes. Kruid met peper en zout. Bevochtig een vel lasagne en leg er een hoopje vulling op. Plooi de lasagne dicht, snij de hoekjes af en druk de randen stevig aan. Kook ongeveer 3 min in een grote pot met gezouten kokend water. Laat uitlekken en verdeel over de borden. Nappeer met saus en werk af met roze peper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst