KookJij

Recept voor Ravioli met paddestoelen en asperges uit de Skottelbraai

Een heerlijk ravioli met paddestoelen en asperges uit de skottelbraai recept uit de mediterrane keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verwarm de Skottelbraai voor op de laagste stand en voeg voldoende olie toe, zodat het eten niet gaat aanbakken.
Kook de asperges beet gaar, zo'n 5 minuten.
Snipper de ui en knoflook en bak dit zo'n 3 minuten. Snij ondertussen de paddestoelen en groenten, voeg dit toe en bak dit zo'n 5 minuten mee. Voeg ondertussen wat peper en zout aan de groenten toe.

Kook ondertussen de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, meestal zo'n 5 minuten.

Snij de parma ham in stukjes van zo'n 6 centimeter en voeg dit samen met de ravioli toe aan de groenten. Voeg na 2 minuten de pastasaus toe en laat het 3 minuten warm worden.

Eet smakelijk!

Mijn kookverhaal (Bobbejaan)

Tijdens mijn vakantie op de camping in Italie, heb ik ook een aantal keer in een restaurant pasta gegeten. De Italianen kunnen geweldig pasta maken, het smaakt daar super!
Vandaar dat ik dit zelf ook wilde gaan maken op de Skottelbraai, het was wel wat improviseren, aangezien ze bij de camping winkel niet alles hadden wat ik eigenlijk nodig had.

Zo heb ik bij de ingrediënten de paddestoelen en asperges los staan, deze had ik kant en klaar uit de diepvries gekocht. Het smaakte er zeker niet minder om.
Bij de winkel hadden ze verse kant en klare paddestoelen pastasaus, aangezien de Italianen geweldig pasta kunnen maken, heb ik deze kant en klare saus gekocht, wat echt voortreffelijk smaakte. Je kan natuurlijk ook een andere saus gebruiken of een kookroom.
Een Skottelbraai is niet noodzakelijk, het is ook gemakkelijk in bijvoorbeeld een wok te maken.
Helaas heb ik een wat slechte foto van het recept, dit komt omdat tijdens het koken er een grote regenwolk/bui aan kwam en ik moest opschieten met koken. Gelukkig was ik net op tijd klaar. Toen ik de borden had opgeschept en in de tent zat, begon het te ontzettend hard te stormen en regenen. :-)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
En hier in Nederland was het heerlijk ;-) Maar het gerecht zal er niet minder door gesmaakt hebben, denk ik. Klinkt in ieder geval heerlijk.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dan hebben wij niet alleen zware regen en onweders gehad op de camping ;-)