KookJij

Potjesvlees

Een heerlijk potjesvlees recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 300 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Veurne
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Potjesvlees te bereiden

Ui pellen en in parten snijden. Ui, wortel laurier, kruidnagel en tijm over de bodem van de pan verdelen. Vlees bestrooien met zout, dan de peper, wijn en azijn erbij gieten. Zoveel water toevoegen, zodat het vlees net onderstaat. Pan afdekken en aan de kook brengen. Regelmatig afschuimen met een schuimspaan en op laag vuur 1½ uur laten sudderen/gaarstoven. Het vlees moet nl. gemakkelijk kunnen loslaten van het bot. Vervolgens het vlees met de schuimspaan uit de pan scheppen. Het stoofvocht boven een andere pan zeven en tot een ⅓ laten inkoken. Intussen gelatine ± 5 minuten in koud water laten weken. Pan van het vuur halen en de gelatine in het vocht oplossen. Het vlees van het bot halen, mengen en in stukjes snijden. Het vlees in ingevette vorm leggen en het vocht erop gieten, zodat het vlees net onder staat. Het potjesvlees langzaam laten afkoelen en in de koelkast in ± 3 uur laten opstijven. Potjesvlees eruit storten en in plakken snijden. Serveren met toast of warme broodjes met zilveruitjes en cornichons.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst